Nieuwe bewoner
Flat Alexander

Ben jij nieuw in de flat? Welkom! Je kunt op deze pagina in het kort lezen wat er allemaal te doen is in deze flat en welke voorzieningen er zijn.

"

Voorzieningen

In de flat is er een wasruimte met 3 wasmachines en 2 drogers. De kosten hiervoor worden gezamenlijk gedeeld door diegene die er gebruik van maken: je kunt een wasmachine of droger starten voor 1 euro. Je kunt contactloos betalen via het betaalsysteem naast de deur. Reserveer voordat je de machines gebruikt altijd eerst via het online wasrooster.

In de flat is er een gezamenlijke flatwoonkamer. Hierin worden met enige regelmaat door de wooncommissie georganiseerde borrels of andere feestjes gehouden. Tevens is er een filmruimte waar je je eigen laptop op kunt aansluiten. Je kunt deze ruimtes ook huren. Je kunt je hierover informeren door contact op te nemen met de wooncommissie op deze pagina. Op het pleintje bij de flat staan er barbecues, tuintafels en een loungebank. Hier kun je naar believen gebruik van maken.

Regels

Belangrijk om te weten zijn de navolgende punten:
– Er mag GEEN gebruik worden gemaakt van de brandtrappen (behalve in echte noodgevallen). Het lopen op de brandtrappen zorgt namelijk voor veel overlast (het dreunt door het hele gebouw heen).
– Zet je fiets ALTIJD in een fietsenrek of in de persoonlijke berging.
– Gooi je afval in de containers voor de flat. Indien deze vol of buiten werking zijn: op 20 meter loopafstand bevindt zich een andere openbare vuilnisbak (loop de andere kant op dan de coop en dan aan je linkerhand aan de overkant van de straat).
– Zie voor alle regels jouw huurovereenkomst, de huurvoorwaarden van Stadswonen en de geldende reglementen in deze flat.
– Om de flat leefbaar te houden treedt de wooncommissie streng op tegen overlast. Overtreding van de regels leidt vrijwel altijd tot een boete.

Wooncommissie

In de flat is er een wooncommissie. Deze bestaat uit 3 dagelijks bestuurders (sociaal beheerder, technisch beheer en de penningmeester) en circa 4 andere leden waaronder de technische commissie, partycommissie en de wasbaas. De wooncommissie is het beste te bereiken via de e-mail wocoalexander@gmail.com. Voor noodgevallen kun je altijd bellen.

De wooncommissie organiseert activiteiten zoals borrels, barbecues en filmavonden.

Reparatie

Is er iets kapot in jouw unit of in jouw kamer? Je kunt hiervoor terecht bij Stadswonen of bij de wooncommissie. Voor simpele reparaties (lekkende kraan, douchekop, kapotte lamp, etc.) kun je een reparatieverzoek indienen. De wooncommissie zal vervolgens een afspraak met je maken. Voor meer informatie over reparaties door Stadswonen, kun je hier terecht.

Facebookgroep en Whatsappgroep Flat Alexander

Alle bewoners van de flat zitten ook in een facebookgroep en Whatsappgroep. Deze groepen worden onder meer gebruikt voor informatie omtrent de flat, feestjes, in het geval iemands pakketje ergens anders is bezorgd, verkoop van spullen, etc. Meld je hiervoor aan.